Skräpplockardagarna

Varje år deltar Hässleholms kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp. Både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej!

Precis som tidigare år deltar vi givetvis i Skräpplockardagarna 2021! Anmäl din klass, avdelning eller verksamhet inne på hsr.se/skrapplockardagarnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. När ni anmäler er får ni en kod som ni använder för att beställa skräpplockarmaterial på Håll Sverige Rents hemsida.

Glöm inte att ni behöver anmäla ert deltagande i Skräpplockardagarna till Håll Sverige Rent innan ni deltar i någon av nedanstående aktiviteter!

Vecka 18 är Hässleholms officiella skräpplockarvecka! Men det går så klart bra att ge sig ut på skräpplockning både innan och efter den veckan.

Vad ska deltagare göra med skräpet som plockats?

Sortera och återvinn gärna förpackningar av plast, papper, glas och metall. Det material som inte går att sortera kan ni lägga i era sopkärl för brännbart avfall.
Om ni får mycket avfall som inte får plats i ordinarie kärl kan ni eller fastighetsskötaren ta med det till närmsta återvinningscentral för att slänga det. Det är gratis för vaktmästare och personal att slänga avfallet under vecka 17-20 så länge det påvisas att det kommer ifrån Skräpplockardagarna.

Bild på barn som plockar skräp

Antal anmälda skräpplockare just nu!

3323

Inbjudan Förskolor (pdf) keyboard_arrow_right

Plocka skräp med oss - för alla!

Bild på barns om plockar skräp

Du kan som privatperson, förening, företag eller förskola/skola under våren lägga ut bilder på instagram, facebook eller mail till oss med #renthässleholm och få din bild publicerad på våra sociala medier.

Skräpplockarfesten - för alla förskolor!

Bild på Skräpplockarfest

Vill du boka Sortera Mera?

Vi kommer gärna ut och håller vår temadag Sortera Mera, som har fokus på våra Sopsamlarmonster och källsortering.
Boka Sortera Merakeyboard_arrow_right

Följ våra Sopsamlarmonster på Sociala medier

Facebook
Instagram

Kant till sopsamlarmonster med en böj