Bild på barn som leker

Barn och fritid

För Barn- och fritidsprogrammet kommer vi gärna ut till er skola för att visa vad vi gör tillsammans med barnskötare, pedagoger, bad/sporthallspersonal och personal inom idrotts- och fritidsanläggningar när det kommer till avfall och engagemang i hållbarhetsfrågor.

Vi arbetar i stor utsträckning mot förskolor och skolor. Vi tar bland annat fram nytt material för att förskolor och skolor ska arbeta med avfall, vatten och hållbarhet. Ett material som vi jobbar mycket med är konceptet Sopsamlarmonster som används över hela landet! De kan ni kan läsa mer om här: mittavtryck.se/sopsamlarmonster/.

Vi kan även berätta om hur vi gör avfall-, vatten- och hållbarhetsfrågor roliga och lätta att ta till sig för barn i form av studiebesök, lekar och övningar. Kanske kan vi också diskutera hur återvinning kan se ut på allmänna platser som lekplatser och idrottshallar.

Exempel på yrkesroller inom Hässleholm Miljö

  • Miljöpedagog

Vi samarbetar mycket med förskolor, skolor samt fritids och idrottsanläggningar för att bland annat få till en bra och tydlig källsortering men också för att ta fram pedagogiskt material.

Senast uppdaterad: