hjullastare arbetar med jord

Fordon och transport

För Fordons- och transportprogrammet kan vi hålla i ett föredrag som riktar in sig på hållbara transporter. Hur kan vi göra för att få så effektiva transporter som möjligt och hur kan du som nyexaminerad bidra med kunskap till din nya arbetsplats?

Varje dag transporteras stora mängder avfall till oss på Hässleholm Miljö. Hur optimeras körningarna till och från vår anläggning? Vad finns det för olika sorters bränsle? Vi kan berätta mer om biobränsle och hur det framställs från matavfall. Eller så kan vi diskutera vilka fördelar och nackdelar som finns med eldrivna fordon och hur framtiden med fler bilpooler och hyrbilar kan komma att påverka branschen. Vi kan även diskutera hållbarhetsaspekter av att laga och ge bilar service, vilket avfall uppstår i den processen och varför är det viktigt att inte tvätta bilen hemma för vår sjöar och havs skull?

Vi kommer gärna ut till skolan för att hålla föredraget med det går också bra att besöka vår anläggning, då kan ni även få möjlighet att gå en rundtur på vår återvinningscentral och prata med våra kollegor och se vad de som gått Fordon och transport gör hos oss.

Simon - Maskinförare

Bild på Simon som arbetar som maskinförare.

Mitt namn är Simon och jag gick Fordon och transportrogrammet på Jacobskolan och fick jobb på Hässleholm Miljö direkt efter min student.

Jag arbetar som maskinförare och får göra det jag trivs bäst med varje dag, köra hjullastare.

Exempel på yrkesroller inom Hässleholm Miljö

  • Bränselsamordnare
  • Lastbilschaufför
  • Maskinförare
  • Maskinist
  • Transportledare
  • Återvinningscentral-medarbetare

Senast uppdaterad: