• radio_button_checkedPrivat
  • radio_button_uncheckedFöretag
  • radio_button_uncheckedSkola

Priser

Här hittar du priser för att lämna källsorterat avfall på återvinningscentralerna i Hässleholms kommun samt priser för att köpa kompostjord.

Priser för privatpersoner

Tjänst/produkt

Kostnad

Asbest

1312 kr/personbilssläp. Som boende i Hässleholms kommun lämnar du kostnadsfritt upp till ett personbilssläp (3 m³) per dag.

Spillolja

Gratis att lämna upp till 10 liter. Därefter 1 kr/liter.

Inträde

Som boende i Hässleholms kommun är inträdet gratis. För övriga kostar det 262 kr/besök. Bor du i Östra Göinge kommun, Osby kommun eller Kristianstads kommun har du 10 st fria besök på återvinningscentralen varje år.

Genomskinliga säckar

95 kr/25 st

Matavfallspåsar

55 kr/80 st

Minimizer

70 kr

Betalning

Vi tar emot betalning via kort eller Swish.

Kontakta oss för mer information

Kompostjord

Kompostjord produceras på vår anläggning i Vankiva av det trädgårdsavfall som kommer in från trädgårdskärlen ute i kommunen. Kompostjorden som vi erbjuder kan användas som jordförbättrare och är inte likvärdig med planteringsjord eller såjord. Produktionen är beroende av vädret men vanligtvis erbjuder vi kompostjord under perioden 1 april till 31 oktober.

kompostjord i stora säckar

Kompostjord kan hämtas löst på vår återvinningscentral i Vankiva. Kontakta personal innan lastning och ta med egen skyffel.

Pris: 150 kr/släp (max 0,5 m³)
Betalning görs med kort eller via Swish.

Har du abonnemang på trädgårdskärl kan du hämta 1 släp kompostjord kostnadsfritt varje år.

Lös kompostjord
Kontakta Hässleholms Kretsloppscenter innan ditt besök om du vill hämta mer än 0,5 m³. Endast traktorsläp/lastbil.

Pris: 250 kr/ton. 100 kr per lastning tillkommer i lastningsavgift.

Kompostjord i storsäck
Beställ en dag innan via Hässleholms Kretsloppscenter. Tänk på att storsäck väger ca 1 ton och inte får köras på ett vanligt bilsläp.

Pris: 425 kr/säck.

Kompostjord levereras i 1 m³ storsäck som lämnas på tomten. Leverans sker helgfria torsdagar och beställning görs senast tisdag samma vecka som önskad leverans. Kontakta Hässleholms Kretsloppscenter för beställning. Vi erbjuder endast utkörning inom Hässleholms kommun. Priserna nedan är inklusive moms.

Pris: 1 200 kr (1 säck + utkörning)
Ytterligare säckar: 425 kr/säck

Större mängder kompostjord brukar vanligtvis innebära sex säckar och uppåt. Kontakta vågkontoret på Hässleholms Kretsloppscenter för uppgifter om pris och beställning av större mängder kompostjord.

Senast uppdaterad: