Priser

Här hittar du priser för att lämna källsorterat avfall på återvinningscentralerna i Hässleholms kommun samt priser för att köpa kompostjord.

Priser för privatpersoner

Tjänst/produkt

Kostnad

Asbest

1312 kr/personbilssläp. Som boende i Hässleholms kommun lämnar du kostnadsfritt upp till ett personbilssläp (3 m³) per dag.

Spillolja

Gratis att lämna upp till 10 liter. Därefter 1 kr/liter.

Inträde

Som boende i Hässleholms kommun är inträdet gratis. För övriga besökare kostar varje besök 289 kr. Bor du i Östra Göinge kommun, Osby kommun eller Kristianstads kommun har du 10 st fria besök på återvinningscentralen varje år.

Genomskinliga säckar

30 kr per rulle (10 st). 4 rullar för 100 kr.

Matavfallspåsar

55 kr per bunt (80 st)

Minimizer

70 kr

Betalning

Vi tar emot betalning via kort eller Swish.

Kontakta oss för mer information

Kompostjord

Kompostjord produceras på vår anläggning i Vankiva av det trädgårdsavfall som kommer in från trädgårdskärlen ute i kommunen. Kompostjorden som vi erbjuder kan användas som jordförbättrare och är inte likvärdig med planteringsjord eller såjord. Produktionen är beroende av vädret men vanligtvis erbjuder vi kompostjord under perioden 1 april till 31 oktober.

Observera att vi förlängt säsongen för försäljning av kompostjord. Sista beställningsdag är fredag 17/11. Sista utkörning sker på onsdagen veckan därpå.

kompostjord i stora säckar

Kompostjord i lösvikt hämtar du på vår återvinningscentral i Vankiva, glöm inte att ta med egen skyffel. Kontakta personal när du kommer till återvinningscentralen.

Pris: 200 kr/släp (max 0,5 m³)
Betalning görs med kort eller via Swish.

Har du abonnemang på trädgårdskärl kan du hämta 1 släp kompostjord kostnadsfritt varje år.

Kompostjord i lösvikt
Kontakta Hässleholms Kretsloppscenter innan ditt besök om du vill hämta mer än 0,5 m³. Endast traktorsläp/lastbil. Kan endast hämtas på vardagar.

Pris: 300 kr/ton. 130 kr per lastning tillkommer i lastningsavgift.

Kompostjord i storsäck
Beställ en dag innan via Hässleholms Kretsloppscenter. Tänk på att storsäck väger ca 1 ton och inte får köras på ett vanligt bilsläp. Kan endast hämtas på vardagar.

Pris: 492 kr/säck.

Kompostjord levereras i 1 m³ storsäck som lämnas på tomten. Leverans sker helgfria onsdagar och beställning görs senast fredag veckan innan önskad leverans. Fyll i formuläret för beställning eller ring kundtjänst 0451-26 82 00. Vi erbjuder endast utkörning inom Hässleholms kommun. Priserna nedan är inklusive moms.

Pris: 1 396 kr (1 säck + utkörning)
Ytterligare säckar: 492 kr/säck

Utkörning av kompostjord i säck beställning
Beskriv vart ni vill att säckarna ska ställas av (platsen ska vara markerad vid leverans).

Du kommer få ett automatiskt svarsmejl med din beställning till din angivna epostadress, vi återkopplar på din beställningen i ett separat mejl.

Senast uppdaterad: