Passersystem vid infarten till återvinningscentralen

Så fungerar det

Varmt välkommen till återvinningscentralerna i Hässleholms kommun!

Den största återvinningscentralen finns på vår avfallsanläggning Hässleholms Kretsloppscenter i Vankiva. Våra andra återvinningscentraler finns i Bjärnum, Hästveda, Sösdala, Tyringe och Vinslöv. Det är gratis att besöka återvinningscentralerna för privatpersoner i Hässleholms kommun.

Sorteringsguide keyboard_arrow_right
Kontakta kundtjänst keyboard_arrow_right

Återvinningscentralerna i Hässleholms kommun

Hitta information om öppettider, vilka avfall du kan lämna och hur återvinningscentralen är uppbyggd.

Vankiva keyboard_arrow_right
Bjärnum keyboard_arrow_right
Hästveda keyboard_arrow_right
Sösdala keyboard_arrow_right
Tyringe keyboard_arrow_right
Vinslöv keyboard_arrow_right
Blankett passerkort keyboard_arrow_right
Blankett fullmakt keyboard_arrow_right

Har du tappat ditt passerkort?

Kontakta oss direkt så att vi kan spärra ditt kort.
Kontakta kundservice.
Vi tar ut en administrationsavgift när du beställer ett nytt kort.

Så fungerar det

När du kommer till återvinningscentralen scannar du ditt körkort eller passerkort i en terminal för att öppna bommen.

Alla våra återvinningscentraler i Hässleholms kommun har ett passersystem. Systemet gör att vi får ett förbättrat trafikflöde, en ökad säkerhet och bättre kan planera öppettider och bemanning.

Hand som scannar körkort i teminal

Personuppgifter

Vi på Hässleholm Miljö är måna om din integritet och säkerhet. Det är viktigt för oss att du känner dig trygg med hur vi hanterar din personliga information.

Så hanterar vi dina personuppgifter

Vanliga frågor

Nej, är du folkbokförd i Hässleholms kommun och över 18 år kommer du automatiskt in med giltigt svenskt körkort. Du behöver alltså endast ansöka om passerkort om du saknar giltigt körkort eller är under 18 år.

Om du har renhållningsabonnemang i kommunen men inte är folkbokförd här behöver du ansöka om ett passerkort, det gör du genom att fylla i blanketten ovan.

Om du inte har ett giltligt svenskt körkort ansöker du om ett passerkort med hjälp av blanketten ovan. Passerkortet är kostnadsfritt.

Om du har ett giltigt svenskt körkort kommer du in på återvinningscentralen. Om du inte har ett körkort behöver du ansöka om ett passerkort med hjälp av blanketten ovan. Passerkortet är kostnadsfritt.

Du får besöka återvinningscentralen så ofta du vill. Privatpersoner i Hässleholms kommun har fria besök hos oss medan företagare och besökare från andra kommuner betalar för servicen på återvinningscentralerna. Priser på återvinningscentralen.

Är du folkbokförd i en annan kommun men har renhållningsabonnemang hos oss behöver du ansöka om ett passerkort.

Om du ska hjälpa någon i kommunen som har ett giltligt körkort kan du låna dennes körkort för att komma in på återvinningscentralen.

För dödsbo eller anhörighjälp ska fullmakt fyllas i och tas med till återvinningscentralen.

Du är välkommen att besöka återvinningscentralerna i Hässleholms kommun även om du inte bor i kommunen. Du får lämna max 3 m³ avfall per tillfälle och för att komma in på området behöver du ansöka om passerkort. Passerkortet skickas hem till dig mot en avgift på 100kr/kort. Registrering och ansökan om passerkort görs via blanketten passerkort. Pdf, 129.2 kB, öppnas i nytt fönster. För varje besök debiteras du en avgift.

Bor du i Östra Göinge kommun, Osby Kommun eller Kristianstads kommun har du tio st fria besök på återvinningscentralen varje år. Från det elfte besöket debiteras du en avgift.

Priser på återvinningscentralen.

Ja, du måste alltid använda giltigt körkort eller passerkort för att komma in på återvinningscentralen. Det är viktigt för att vi ska få rätt underlag till statistik och för säkerheten på återvinningscentralens skull.

Speciella typer av avfall

Vissa typer av avfall, såsom asbest och invasiva arter, kräver speciell mottagning för att vi ska kunna hantera det på rätt sätt.

Speciella typer av avfall keyboard_arrow_right

Godkända fordon på återvinningscentralen

  • Personbil
  • Personbil med normalstort släp (3 m³)
  • Lastbil upp till 3,5 ton
  • Traktor upp till 3,5 ton

Större fordon hänvisas till Hässleholms Kretsloppscenter.

Senast uppdaterad: